Ponedjeljak, Veljača 20, 2017

Vođa ekspedicije “Patagonija-Peru” Mladen Kuka napisao nam je iz dalekog Čilea:

“U prvom djelu sam izvjestio o dolasku u Punta Arenas i susretu sa našim konzulom g. Rudijem Mijačem. Družnje sa našim ljudima iskoristili smo za brendiranje i predstavljanje grada Karlovca pa čak i mogućnostima u neka poslovna  ulaganja. U hrvatskom predstavništvu ostavili smo i nešto promidžbenog materijala i Karlovački leksikon.

Posjetili smo Ognjenu zemlju (Porvenir) preplovivši Magellanov prolaz, a potom i otočić Magdalena poznat po staništu Magellanovog pingvina. Na tom mjestu živi oko 140.000 tih ljupkih i dragih životinja.

Nakon morske avanture posjetili smo i nacionalni park Torres del Paine i prešli ga po izuzetno visokoj temperaturi i UV zrakama 8 u dužini od oko 50 km. Osim visokih temperatura pješačenje je otežavala i teška konfiguracija terena i teške naprtnjače sa svom potrebnom opremom.

Tako završava čileanski dio ekspedicije a započinje peruanski. Mislim da nas u Peruu čeka dosta posla kako u športskom tako i u kulturnom djelu. Svi smo dobro i srdačno pozdravljamo sve sugrađanke i sugrađane. Do sada smo već snimili prilično veliku količinu slika i tv materijala. Srdačno do idućeg javljanja.”

Po dolasku u Peru ekspedicionisti će imati prilike susresti se s više naših uglednih iseljenika I posjetiti naše klubove. Potom, ekspedicija kreće prema sjeveru Perua i gradu Bolivaru.

Na brodu

Torres del Paine