Ponedjeljak, Veljača 20, 2017

Ovih dana stigla je lijepa vijest za članove CEIK-a “braća Seljan” iz Pakistana. Članica CEIK-a Ena Vrbek svjetski poznata hrvatska alpinistica osvajačica najvišeg vrha svijeta - Mount Everesta u alpskom stilu izvršila je uspon na vrh Passu 2 visine 6800 m u Pakistanu i sa istog izvršila skijaški spust.

Ovo je samo nastavak višegodišnje uspješne suradnje Ene Vrbek i predsjednika CEIK-a Mladena Kuke koja je započela sa Eninim ranijim ekspedicijama u Himalaju, a trebala bi se nastaviti i ovog ljeta sa Eninim učešćem u Ekspediciji CEIK-a na Ararat u Tursku koju vodi Mladen Kuka.

“Koristim priliku da Eni čestitam na ovom novom uspjehu za koji mislim da je značajan za hrvatsko planinarstvo iz sljedećih razloga. Prvo mislim da je to najviša visina s koje se je jedna hrvatica spustila skijama a druga da je to prvi ženski spust sa tog vrha. To su podaci koje tek trebam provjeriti, ali u svakom slučaju čestitam našoj članici na tom uspjehu i želim sretan povratak u domovinu.”

U poruci koju je CEIK jučer primio od Ene piše: "Zahvaljujem CEIK-u koji mi je znatno olakšao uživanje u još jednoj predivnoj avanturi, a koristim priliku da se zahvalim i tvrtku Northland - Vagor čija me je oprema štitila cijelu ekspediciju".

I slike koje smo primili su male jer su poslane iz daleka, skromnim sredstvima.

Ena Vrbek

Ena Vrbek