Utorak, Veljača 28, 2017

Bilješka o braći Mirku i Stjepanu Seljanu naći se i u poglavlju "Znamenite osobe", knjižice "Jeste li znali - zanimljivosti i znamenitosti Karlovačke županije", koju za objavu priprema županijska Turistička zajednica.

Riječ je o prvom izdanju takve vrste u Karlovcu i Karlovačkoj županiji, u kojem će se kroz 13 odabranih poglavlja i ukupno oko 150 zanimljivosti, predstaviti znamenite osobe i događaji, prirodna i kulturna baština ... i brojne druge osobitosti i vrijednosti Karlovca i okolice koje imaju "težinu" na razini Hrvatske, ali i Europe i svijeta. Među njima svakako zasluženo mjesto pripada Seljanima, najvažnijim svjetskih putnicima i istraživačima iz Hrvatske.

Zanimljivosti će biti predočene kratkim bilješkama, a većinom i popratnim ilustracijama. Urednica izdanja je Dina Begić, direktorica ureda TZ Karlovačke županije, iz čije arhive je i najveći broj uvrštenih fotografija. Autor teksta je karlovački pisac i novinar Goran Majetić. Od rujna slijedi grafička priprema i dizajn knjižice. Vrijedi istaknuti i da je među preporučenom literaturom, za one koji žele znati više, knjiga "Mirko Seljan - snovi istraživača"  karlovačkog publiciste i putnika, te tajnika CEIK-a Mladena Postružnika , objavljena 2006. godine u izdanju Gradske knjižnice "Ivan Goran Kovačić" Karlovac. (G. Majetić)