Srijeda, Siječanj 18, 2017

PERIGEO ZAPOČINJE PROJEKTE U HRVATSKOJ

Dvije obale Jadrana ujedinjene u strasti za istraživanjem.

Sastanci kojima je cilj sporazum o suradnji Perigea i prvog hrvatskog kluba istraživača CEIK “Braća Seljan” iz Karlovca održani su u povodu 13. godišnjice udruge posvećene braći Seljan.

Jedan od projekata hrvatske udruge posvećen je istraživanju i proučavanju života i rada braće Seljan, dvojice istraživača iz grada Karlovca, koji su napravili istraživanja iznimnog znanstvenog značaja u Etiopiji i Peruu na početku dvadesetog stoljeća. Svoje projekte ova hrvatska udruga radi kroz znanstvene ekspedicije i istraživanja, što odlično odgovara aktivnostima koje provodi Perigeo u ovim zemljama. Suradnja Perigea i CEIK-a “Braća Seljan” ojačana je osobnim vezama direktora Perigea, dr. Gianluca Frinchillucci i tajnika hrvatske udruge Mladena Postružnika koji su se susreli 1991. godine u gradu Karlovcu tijekom rata u Hrvatskoj.

To je početna točka za buduće aktivnosti udruge Perigeo u Hrvatskoj i dobrih odnosa suradnje sa “CEIK – Braća Seljan” – Prvim hrvatskim explorer’s klubom.

Kliknite na logo i saznajte što je Perigeo!

Perigeo