Ponedjeljak, Veljača 20, 2017

Proteklog vikenda održana je izvještajna skupština Centra za ekspedicionizam, istraživanje i kulturu «Braća Seljan». Na kraju još jedne uspješne godine karlovačkih ekspedicionista, odlučeno je da se u redovno članstvo primi Goran Colnar, dok će u počasnom članstvu od sada biti Vlado Starešinić, karlovački maratonac koji je prije nekoliko dana istrčao maraton na Antarktici.

U nastupajućoj godini CEIK ima planove primjerene gospodarskoj situaciji u zemlji. Ako to bude financijski moguće, glavni će događaj biti ekspedicija u Peru, tijekom koje će članovi CEIK-a nastojati do kraja rasvijetliti misterioznu smrt Mirka Seljana 1913. godine. CEIK će sudjelovati u radu Planinarskog saveza grada, te u njegovim projektima planinarske monografije i Kuće slavnih karlovačkog planinarstva.

Nakon skupštine odžana je «noć ekspedicionista» tijekom koje je prikazan film «Balkansko ljeto» snimatelja Mladena Kuke i autora Mladena Postružnika o ekspediciji tijekom koje je prošloga ljeta sedmero članova obišlo sedam zemalja Balkana. CEIK i dalje nastavlja program izložbi i predavanja na vili Anzić i u prostorima u gradu Karlovcu, kao i u školama.

 

Ohridskite izvori

 

Kuka platno beleše na ohridskite izvori tijekom ekspedicije Balkansko ljeto