Utorak, Veljača 28, 2017

Ljubomir Jurković Deda. Čovjek koji je organizirao i posvetio svoj život promociji grada Karlovca i postao sasvim osebujna figura u javnome životu grada na četiri rijeke i Hrvatske općenito.

Nakon životnih uspona i padova, teških iskušenja, Deda je stao na svoje noge i prihvatio se posla gradeći vlastitu dušu i savjest. Koristeći svoje fizičke predispozicije, ali i uz jednu toliko nužnu životnu upornost, Deda je ušao u svijet glume. Tu je pokazao kako uspješne priče kreću od osobne inteligencije i požrtvovanosti, predanosti poslu. Deda u glumi funkcionira onako kako to rade glumci koji se tek probijaju nesmiljenim vodama Hollywooda: radi svoj osobni PR i marketing, savjestan je i uvijek na raspolaganju. Deda sam sebe prezentira u najboljem svjetlu, a nikada nije zaboravio grad u kojemu živi.

Kao profesionalni zaštitar, Deda je i na tom području pokazao da se ne radi o tučnjavi, već jednako tako profesionalnom poslu i etici. A kao zaljubljenik tetovaža, krenuo je konceptom koji je svjetski jedinstven! Iako bi bilo normalno da ga bilježi Guinessova knjiga rekorda, oni tamo jednostavno nemaju kategoriju za njega!!!

Utemeljivši mali, ali vrlo zanimljiv osobni muzej, Deda je opet iznenadio Karlovac. Tako nešto neobično naš grad nije vidio niti od jednog svojeg habitusom posebnoga sina; Deda ima koncepciju koja donosi nešto novo u urbani život Karlovca!

Zato je Dedi mjesto i u CEIK-u. Naši ciljevi – promocija grada i naše županije, Republike Hrvatske, ostvarenje prijateljstva među narodima oslobođenih političkih pritisaka i kulturnoga kolonijalizma, poštovanje prema razlikama uz nalaženje sličnosti – sve su to ciljevi na kojima radi Ljubomir Jurković – Deda. Greška je samo jedna: zbog činjenice da je naš Deda zapravo institucija, trebao je biti primljen u kolektivno članstvo. No, niti mi nismo savršeni...

 

Više o Dedi ovdje

 

Foto: Oliver Budimir, KT

 

Deda u CEIK-u

Deda