Ponedjeljak, Veljača 20, 2017

Zadnje aktivnosti CEIK-a u tekućoj godini održane su pred Božić – bile su to izložba "Seoski turizam očima voditelja" i Noć planinara grada Karlovca. Turizam postaje sve naglašenija komponenta rada Centra. Organizacija koja je dostojno predstavila Karlovac u Hrvatskoj i svijetu, ponukana određenom neaktivnošću mjerodavnih, odlučila je se pozabaviti turističkim inicijativama i idejama. Prisutnost gradonačelnika Karlovca Damira Jelića govori da će ova inicijativa biti itekako prihvaćena od službenog Karlovca.

Noć planinara pak, kao i svake godine, bila je živo okupljanje ne samo planinara, već i speleologa, GSS-ovaca, ljubitelja prirode općenito. Najsretniji sudionik ovog okupljanja bio je Dominik Pavičić, koji je za svoj planinarski rad iz ruku iskusnog planinara Marijana Pavlovića dobio brončani znak Hrvatskog planinarskog saveza. Dominik je bio i sudionik ekspedicije CEIK-a u Afriku, po mnogočemu vrlo teškoga pothvata 1999. godine.

Odrednice rada u 2012. za CEIK vrlo su jasne: rad s mladima, suradnja sa PSGK i njegovim članicama, popularizacija hispanske kulture i jezika, već spomenute inicijative u turizmu, nastavak projekta Tragom braće Seljan, predavanja, izložbe itd. Pozitivan je osjećaj da će godina pred nama biti vrlo uspješna.

Voditelji

Dominik