Utorak, Veljača 28, 2017

Hrvatsko hispansko društvo podružnica Karlovac obilježila je 21. travnja svoju prvu obljetnicu djelovanja. Tijekom proteklih godinu dana postojanja rad podružnice su obilježile mnogobrojne aktivnosti. Održano je desetak predavanja sa tematikom iz hispanskog svijeta od kojih su najveći broj održali Krešimir Raguž dopredsjednik i Mladen Kuka predsjednik podružnice koji je bio i autor nekoliko izložbi fotografija. Ostali predavači bili su iz Zagrebačke podružnice.

Organiziran je bio i koncert Ricarda Luquea u Zorin domu za građanstvo Karlovca koji je bio izuzetno dobro posjećen. Trenutno su u tijeku tečajevi španjolskog jezika koji vodi Manuela Mitok i plesni tečaj tanga u organizaciji podružnice Karlovac, koji su besplatni a zbog velikog interesa Karlovčana odvijaju se u nekoliko termina.

Naglašena je izuzetno dobra suradnja sa kulturnim ustanovama grada Karlovca prvenstveno sa gradskom knjižnicom I.G. Kovačić i ravnateljicom Fridom Bišćan i Kazalištem Zorin dom i ravnateljem Zvonkom Ilijićem. Prošlog mjeseca predsjednik podružnice Karlovac Mladen Kuka kao predstavnik najaktivnije podružnice bio je član delegacije HHD-a predvođene predsjednikom prof. dr Zdenkom Volnerom u posjeti predsjedniku RH Dr. Ivi Josipoviću.

Nakon završetka navedenih tečajeva podružnica nastavlja svoje aktivnosti naprednim tečajem španjolskog, održavanjem izložbi i predavanja za članstvo HHD-a u Karlovcu i Zagrebu, a u ljetnom periodu planiraju se i večeri hispano poezije na Vili Anzić.

Josipović