Ponedjeljak, Veljača 20, 2017

Proteklog je vikenda započela sa radom ekspedicionistička škola u organizaciji Centra za ekspedicionizam istraživanje i kulturu “Braća Seljan”. Voditelj škole je dugogodišnji planar, speleolog, alpinist i učesnik mnogih ekspedicija na svim kontinentima Svijeta Mladen Kuka, predsjednik CEIK-a Braća Seljan.

Škola će se sastojati od teoretskih predavanja petkom na Vili Anzić i stručnih radionica u prirodi na kojima će se obrađivati teme iz preživljavanja u prirodi, jahanja, ronjenja, kanuinga, gađanja iz luka i strijele i ostalih sličnih tema. Ekspedicionistička škola je jedinstvena po svom sadržaju u Hrvatskoj, a početak prve škole bio je 1997. godine, koju je također kao i sve dosadašnje osmislio i vodio Mladen Kuka.

Uvjet za sudjelovanje na ekspedicionističkoj školi je prethodno završena planinarska škola koja je verificirana od strane HPS-a. I na taj način CEIK Braća Seljan promiče bogatu tradiciju karlovačkog ekspedicionizma koja je počela sa Mikićem, Tadićem, Lukšićem i svakako najpoznatijim hrvatskim ekspedicionistima braćom Seljan. Predavač na prvoj radionici koja se je održala ovog vikenda na Zavižanu bio je dr. sci. Stribor Marković, poznati hrvatski botaničar i znanstvenik, a predavanje je nosilo naziv "Ljekovito i jestivo bilje Velebita".

Ekspedicionistička škola