Utorak, Veljača 28, 2017

Svečanom podjelom diploma polaznicima Hrvatske ekspediconističke škole u organizaciji CEIK-a Braća Seljan završio je ovogodišnji po mnogima jedinstveni tečaj na kojem su savladavana znanja i vještine  boravka i snalaženja u prirodi.

Osnovni uvjet za pristup tečaju bila je završena opća planinarska škola, a potom su odrađene teme iz jahanja, poznavanja jestivog bilja, streličarstva, ronjenja, bivakiranja i ostalih tema sa kojima se prirodnjaci susreću u svom boravku u prirodi. Voditelj škole Mladen Kuka posebno je naglasio da ovakav vid školovanja kroz planinarske ili ekspedicionističke škole pridonosi podizanju kvalitete planinarstva, a zasigurno djeluje i preventivno na smanjenje nesreća u planinama.

Ukupno je 15 polaznika sa uspjehom savladalo program ekspedicionističke škole te su im uručeni i certifikati, a najboljim polaznicima su proglašeni Darko Protulipac i Gordana Škrtić. Rad škole posebno je pohvalio doajen karlovačkog i hrvatskog planinarstva Rudolf Starić - Juca dobitnik ovogodišnjih nagrada za životno djelo u karlovačkom i županijskom športu, kao i voditelj škole Mladen Kuka.

14-og ovog mjeseca započinje sa radom i planinarska škola u organizaciji PD Karlovac i Planinarskog saveza grada Karlovca koju ponovo vodi Mladen Kuka, a prijavit se može kod tajnika škole Darka Protulipca na mobitel 091 768 90 27. Škola je besplatna a po uspješnom završetku dobivaju se diplome Hrvatskog planinarskog saveza.

Ekspedicionisti

Dodjela