Utorak, Veljača 28, 2017

Povodom Dana neovisnosti ekipa Planinarskog društva Karlovac i CEIK-a Braća Seljan izvršila je uspon na najviši vrh Slovenije i nekadašnje Jugoslavije - Triglav 2864 m. Uspon osmeročlane ekipe pod vodstvom predsjednika CEIK-a Mladena Kuke započeo je dan ranije po olujnom nevremenu praćenim kišom i susnježicom koje je trajalo je do dolaska na Kredaricu 2515 m.

Drugo jutro osvanulo je bez padalina ali uz jaki vjetar i ekipa se je uspela u 9 sati na sam vrh gdje su postavili zastave RH i grada Karlovca. Triglav koji za lijepog vremena posjeti dosta planinara ovog puta bio je domaćin samo karlovačkoj ekipi jer u zimskim uvjetima usponi su dosta rijetki.

S ponosom valja istaći da su ovaj lijepi uspjeh ostvarili planinari koji su ove godine završili planinarsku školu u PD Karlovac i time pokazali da su s uspjehom apsolvirali stečena znanja i otvorili mogućnosti za daljnja napredovanja u planinarstvu. Također, polaznici sedme planinarske škole vježbali su na Vili Anzić  znanja iz prve pomoći koju im je predavala mr.sci. prim dr Maja Grba Bujević i iz speleologije na terenima oko Kamanja koje su im dočarali Krunoslav Mlačak i Marijan Pavlović.

Triglav

Uspon