Entuzijast!

Povijest grada Karlovca obogatili su njegovi stanovnici, bolje reći zanesenjaci, različitih zanimacija i još različitijih poduhvata, osobnih interesa prenesenih za širu društvenu zajednicu, od samoga nastanka grada pa do današnjih dana. Pokretanjem udruge CEIK «Braća Seljan», njen idejni tvorac, Mladen Kuka, želio je spojiti događaje iz prošlosti slavnih Karlovačkih istraživača i sadašnjeg vremena življenja, kada čovjek neometano putuje i upoznaje Svijet. Ovaj originalni program osmislio je čovjek koji voli i živi u prirodi i sa prirodom.

Zahvaljujući Mladenu, jednom od utemeljitelja Gorske službe spašavanja, (GSS) u Karlovcu, ugradio je svoje planinarsko, speološko i alpinističko znanje, u osnove te danas vrlo poznate, cijenjene i nadasve potrebite Službe. Pokretač je različitih aktivnosti za mlade i starije naše građane, kako bi se kretali i boravili u prirodi: «Hodanjem k zdravlju», «Karlovačke pučke šetnje» i «Karlovac zdravi grad», sa manje ili više uspjeha, ugrađujući sebe u identitet našega grada. Osvajač je brojnih planinarskih vrhova, u zemlji i inozemstvu, voditelj je nekoliko vrlo uspjelih ekspedicija i istraživačkih putovanja. I sada planira, organizira i provodi razne planinarske, speološke i ekspedicijske tečajeve, upućujući mlade u tajne ovih zanimljivih i korisnih sportova, potičući njihovu želju za osobna istraživanja i poduhvate. I sam često razmjenjujem iskustva i programe našeg zajedničkog djelovanja.

Zato Mladene, Svjetioniče naš, šiban vjetrovima i olujama raznih bolesnih lamantera, ustraj i ostaj na svom putu, podučavajući i potičući sve koji to žele i vole naučiti od tebe, napose mlade koji kreću tvojim stopama. Iz tih plemenitih razloga, neka mi bude dopušteno reći: «neka je bar više ovakvih entuzijasta i ovakvih udruga, jer sa njima podižemo čvrste temelje ukupnog boljitka naše Hrvatske Domovine!»

Helikopter

CEIK-ovci i ostali upoznaju čari letenja helikopterom.