I na Južni Pol s Kukom

Čovjek nevjerojatne snage,volje, upornosti,izdržljivosti sa mnogo  ideja, želja i htijenja da sva svoja znanja,sposobnosti i vještine prenese na mlade generacije kroz niz edukativnih predavanja i praktične nastave.

Posebno su dojmljive njegove ekspedicije  obavljene diljem svijeta koje prezentira na vrlo interesantan i zanimljiv način potkrijepljeno sa mnogo  snimljenog materijala.

Upravo te njegove ekspedicije bile su  presudne da se i sam upustim na jednu od njih.

Naime krajem 2010. Postao sam članom međunarodne  ekspedicije koja se pripremala na put  za Južni Pol. Kako je to za mene bila velika nepoznanica obratio sam se Mladenu za stručnu pomoć i savjete. On mi je nesebično i iscrpno sve  obrazložio, što me čeka na putu, kakvu odjeću i obuću te opremu treba da koristim u tim uvjetima i sve ostalo. Nadalje osobno se zauzeo kod dobavljača da sve  potrebno dobijem  po najpovoljnijim cijenama, te da zatvorim vrlo  zahtjevnu financijsku konstrukciju.

Međutim to nije sve. Po istrčanom maratonu na Antartici  na Mladenov prijedlog postao sam počasni član CEIK-a „Braća Seljan“.

Što da više rečem, nego da mu  kažem velika  hvala, jer me je uspio „uvući“ u ekspedicionizam. Najiskrenije čestitke za  40. godina bavljenja planinarstvom,speleologijom, alpinizmom i ekspedicionizmom.

Kuka

Carlos Santana? Jimmy Hendrix? Ne, to je Mladen Kuka u tzv. afro-razdoblju (Kilimanjaro)