Ponedjeljak, Veljača 20, 2017

Službeni naziv: «Novi Zeland – Osmi kontinent»

 

U veljači 2008. vodstvo CEIK-a odlučuje se na odlazak na Novi Zeland. Razlog tome je ne samo neka udaljenost ovog, po nama, osnoga kontinenta u vodama Južne Polutke, već i izazov penjanja na vulkane opjevane u trilogiji «Gospodar prstenova». Nažalost, pokazati će se da iz raznih razloga, nismo to uspjeli...

 

Članovi ekspedicije:

Mladen Kuka, vođa,

Mladen Postružnik, novinar i snimatelj,

Vlado Štefanac

 

Ekspedicija Osmi kontinent

 

Kretanje ekspedicije:

Nakon dugog dvostrukog leta do Novog Zelanda, smjestili smo se u gradu Aucklandu. Tu su ekspediciji u upoznavanju grada pomogle dvije drage osobe: Zdenka Ris i Mladen Bartolec, naši iseljenici novijeg naraštaja. Posjetili smo dva kluba: Hrvatski klub u Hendersonu i Dalmatinski klub u kojem djeluje Dalmatinsko genealoško društvo.

 

Auckland - grad vulkana

 

Od avantura, odabrali smo uspon na najmlađi vulkan na području grada Aucklanda – Rangitoto – te smo imali trekkinge područjem Waitakere. Na kraju smo se uputili na jezero Taupo i među vulkane, slijedeći slavnu stazu (i previše uređenu za naš ukus).

 

Sky Tower

 

Nakon 12 dana, u povratku smo imali dva četverodnevna posjeta gradovima Sydneyju i Kuala Lumpuru. Malezija nam je pružila drugačiji pogled na spoj kultura Jugoistočne Azije – jer tu zajedno žive Malajci (muslimani unutar devet sultanata), Indijci i Kinezi.

Feljton