Ponedjeljak, Veljača 27, 2017

Jeste li ikada čuli za američku zapadnjakinju Anu zvanu «Četiri Pištolja»? Ili, za «Calamity Jane» iz cirkusa Buffalo Billa. Ako jeste, znajte da je takva bila i naša Moema. Nije to uvreda. I u starosti bila je energična i pokretna, pravi nasljednik pustolovne duše Seljana. Neki puta nam se činilo da možemo s njom zaigrati mali nogomet, ili otići na paragliding.

Moema je bila i čuvarica obiteljskih uspomena. I dok je Zora bila tiha i šutljivija, Moema je vrlo rado dijelila uspomene.

«Idemo u Ouro Preto» - rekli smo joj jednog dana. A ona je lakonski rekla «Idem i ja». I tako smo ulicama tog drevnog grada pod zaštitom UNESCO-a imali čast hodati s Moemom. Svakih nekoliko metara uprla bi prstom i ispričala neko od sjećanja. Posjetili smo i školu u koju je išla, a tu sam spazio suzu u njezinome oku. Jer, sve je prošlo tako brzo...

I na kraju, sjeli smo na most gdje se skupljaju zaljubljeni školarci, a uz koji je fontana. Nakon par minuta šutnje povukla nas je sa sobom i svi smo popili malo vode. «Znate, kažu da onaj tko popije ovu našu vodu dugo živi».

I doživjela je Moema, a mnoga vrijedna sjećanja zauvjek su otišla sa njom...

 

 

Kuka sa Moemom