Ponedjeljak, Veljača 27, 2017

Vila Anzić

Od 1999. godine sjedište CEIK-a je vila Anzić.

 

Vila Anzić

 

U obnovu ove tada vrlo devastirane vile, koja je svojevremeno bila vlasništvo poznate obitelji Anzić, a od 1949. godine grada Karlovca, CEIK je uložio puno rada i sredstava prikupljenih donacijama. Na kraju, vila je postala poznato okupljalište ekspedicionista, sportaša, kulturnjaka i građana općenito.

Smještena je u najljepšem dijelu grada, na brdu iznad Borlina. Pogled se pruža na grad Karlovac, stari grad Dubovac, kao i prema Kalvariji. Vila je okružena šumom. Pristup joj je asfaltiran odozdo, iz smjera ceste Karlovac - Novigrad, a postavljena je i ulična javna rasvjeta. No, na još ljepši se način na vilu može doći šumom, stazama koje vode iz više smjerova. Najpopularnija je šumska staza od starog grada Dubovca, otkuda prilaz traje oko 45 minuta.

U planovima, CEIK namjerava vilu još više staviti u službu kulture, športa, tradicije i druženja. Na vili se neprekidno radi, od redovitog održavanja do manjih zahvata poput obnove prostora u svrhu otvaranja edukacijske dvorane.

Na imanju je i sjedište najstarijeg lovačkog društva u Karlovcu - LD "Dubovac", koje tu ima i streljanu na glinene golubove.

Sam objekt vile je katnica s prostorom od oko 130 četvornih metara u sklopu koje je izložbena dvorana za stalni postav.

Razgledanje je moguće uz najavu na naše kontakt telefone.

vila-anzic01.jpgvila-anzic02.jpgvila-anzic03.jpgvila-anzic04.jpgvila-anzic05.jpgvila-anzic06.jpgvila-anzic07.jpgvila-anzic08.jpgvila-anzic09.jpgvila-anzic10.jpgvila-anzic11.jpg